Itineraris

Tour en vehicle clàssic d’edició limitada

Mercedes-benz 230.4 , any 75

IMG_2178

*Tenim com opció excepcional l’excursió guiada per les valls i monuments d’Andorra, en un clàssic d’edició limitada de l’any 75, un Mercedes-Benz 230.4, benzina. Una manera especial i diferent de descubrir el país, amb aquest toc vintage, deixant per la memoria i el record, recorreguts inolvidables.

                                                 Consultar itineraris i preu


 

1. Centre històric d’Andorra la Vella – Alt de la Comella  1.350m – Centre històric de Santa Coloma

IMG_2050

Recorregut a peu pels carrerons estrets i empedrats del barri antic d’Andorra la Vella, descoberta dels monuments, la Casa de la Vall (antic i nou parlament), visita de l’església de Sant Esteve reformada per Puig i Cadafalch, les cases pairals de la Plaça Benlloch, el Cap del Carrer, la Plaça del Poble i les Seus Institucionals. *Recorregut city-tour per la part moderna de la capital. *Escultura de Salvador Dalí. *Pont de París. *Caldea. *Barri antic d’Escaldes-Engordany, l’església de Sant Pere Màrtir, la font termal del Roc del Metge, els antics hotels de  l’arquitectura del granit, el Pont de la Tosca i el Pont d’Engordany. *Panoràmica de tota la vall central, desde l’Alt de la Comella, a 1.350m. *Visita a peu del nucli antic de Santa Coloma, les cases tradicionals d’arquitectura popular, la casa dels Russos, d’estil modernista, amb traces de noucentisme, construïda per Cèsar Martinell l’any 1916.

reloj[1]  2h         1 persona 25 €  / +2 persones 12,50 €


 

2. Aixirivall – Bosc de la Rabassa 1.820m – Auvinyà

IMG_1778

*Pont medieval de la Margineda. *Passatge pel Barri Antic de Sant Julià de Lòria i els seus monuments. *Descoberta de l’indústria del tabac i les històries antigues de la tradició del contraban. *Nucli antic d’Aixirivall i Sant Pere. *Parada al mirador del Coll de la Plana, amb  vistes espectaculars a tota la vall.  *Les Bordes de la Peguera i les explotacions ramaderes.  *El bosc de la Rabassa i les fonts de les deus. *L’oratori de Sant Cristòfol. *Juberri i els jardins contemporanis. *Visita del poble d’Auvinyà, d’arquitectura de tipus medieval, envoltada de vinyes i  descoberta de la llegenda de la Dama Blanca.

reloj[1] 2h        1 persona 34 €  / + 2 persones 17 €


 

3. Fontaneda – Coll de la Gallina 1.911m – Bixessarri

img_2129

*Recorregut d’alta muntanya per via estreta i serpentejant envoltads de vinyes, de prats i pastures. *Boscos de tipus mediterrani i medioeuropeu. *Visita del poble de Fontaneda, penjat entre les muntanyes, amb la seva arquitectura tradicional rural. *Parada per les espectaculars vistes panoràmiques de tota la vall i a les del territori de l’Alt Urgell, vorejant la línia fronterera, des de l’antic camí dels contrabandistes.  *El coll de la Gallina A 1.911m i el Santuari de Canòlich a 1.635m, patrona de Sant Julià de Lòria. *Vistes al petit nucli d’Aixás i els pics que envolten la capital. *Passatge  per les Gorges i poble de Bixessarri.  *L’oratori de la Font de Joans.

reloj[1] 2h         1 persona 40 € / +2 persones 20 €


 

4. Anyós – Coll de Beixalís 1.795m – Conjunt històric de Les Bons

img_2079

*Parada al Pont d’origen medieval i l’oratori de les Gorges de Sant Antoni de la Grella, tocant al riu Valira del Nord. *Descoberta de l’Antic Camí Ral.  *Petit altiplà d’Anyós amb vistes a la vall de la Massana i el Circ del Comapedrosa (Parc Natural). *Collada de Beixalís,  envoltada de boscos medioeuropeus i subalpins. *Panoràmica de la vall d’Encamp i recorregut pels seus monuments d’interés cultural. *Antic Poblet d’Encamp. *Visita del conjunt històric i del poble d’origen medieval de les Bons. *Passatge pel  barri antic de la Mosquera, amb l’església de Sant Miquel.

reloj[1] 2h         1 persona 30 € / +2 persones 15 €


 

5. Segudet – Coll d’Ordino 1.950m – Meritxell

IMG_2063

*Descoberta de la història de la Indústria del ferro. *Segudet, la llegenda i la Casa Blanca. *Visita d’Ordino, en un recorregut per l’entramat dels seus carrerons empedrats i amagats, envoltats de les cases  pairals del segle XVII. *Passatge pel bosc de tipus medioeuropeu i subalpí del Coll d’Ordino. *Mirador dels pics i paisatges de la vall d’Ordino. *Parada al Roc del Quer, balcó panoràmic, suspès a 500m sobre el buit, únic als Pirineus.  *Barri antic de Canillo.  *Visita de Meritxell i la Basílica Santuari de Nostra Senyora de Meritxell, construïda per l’arquitecte Ricard Bofill.

reloj[1] 2h         1 persona 35 €  / +2 persones 17,50 €


 

6. Coll de Beixalis 1.795m – Sornàs – La Cortinada

img_1974

*Monument al Dallaire i els antics oficis. *Antic poblet d’Encamp. *Les bordes de Beixalís i les explotació ramaderes.  *Collada de Beixalís 1.795m. *Vistes panoràmiques de la vall d’Encamp, (el cor d’Andorra) i del Circ del Comapedrosa (Parc Natural). *Descoberta del patrimoni arquitectònic tradicional rural de diversos pobles i petits nuclis. Recorregut per les cases més antigues del país, carregades de segles d’història; Ordino, Segudet, Sornàs i La Cortinada. *El centre de Natura de la Cortinada. *Història de la indústria del ferro. *La viticultura al país.

reloj[1] 2h         1 persona 30 € / +2 persones 15 €


 

7. Sispony – Pal – Port de Cabús 2.300m

dsc_0184

*Pont d’origen medieval i les Gorges de Sant Antoni. *Descoberta de l’Antic cami Ral i la font de l’oratori. *Nuli antic de Sispony.  *Conjunt rural de Pal, protegit per la seva arquitectura tradicional des de 1997. *Panoràmica espectacular i extensa, dels pics i muntanyes des de el pla de la Caubella i el Coll de la Botella 2.069m. *Parada al Port de Cabús a 2.300m, pas fronterer d’alta muntanya, que travessa els Pirineus. *La vall de Setúria i la seva llegenda. *Història del contraban, Tor i la vall Ferrera.  *Descoberta del Centre d’Interpretació del Comapedrosa.

reloj[1]   2h         1 persona 35 €  / +2 persones 17,50 €


   

8. Tour Complet

img_1797

*Tour complet d’Andorra, que engloba els itineraris esmentats anteriorment.

reloj[1] Dia sencer   |   consultar itinerari / preu / museus / dinar restaurant o pícnic


 

9. Vall d’Orient – Alta Cerdanya – Baixa Cerdanya

img_2099

*Recorregut per tota la vall d’Orient, fins el Port d’Envalira 2.408m, el pas de carretera més alt dels Pirineus i poble del Pas de la Casa, a 2.079m. *Coll de Puymorens 1.900m i l’Alta Cerdanya francesa.  *Forn solar d’Odeillo i pobles típics dels voltants. *Visita de l’enclavament de Llívia, considerat el bressol de Catalunya. *Recorregut per la Baixa Cerdanya, envoltada de pobles típics de postal i de paisatges naturals, prats de pastura i el Parc Natural del Cadí. *Visita de Bellver de Cerdanya i el seu barri antic d’aire medieval. *Visita al centre històric de la Seu d’Urgell i el  parc Olímpic del Segre.

reloj[1] Dia sencer exterior d’Andorra     |       Consultar preu/ museus / dinar  restaurant o picnic


 

10. La Seu d’Urgell – Castellbó – Sant Joan de l’Erm

img_2104

*Visita del Centre històric de La Seu d’Urgell i Parc Olimpic del Segre.  *Passatge per Montferrer i aeroport Andorra-La Seu d’Urgell. *Visita del poble de Castellbó, amb passat d’influència càtar i unit a la història d’Andorra.  *Recorregut pel Parc Natural de l’Alt Pirineu; el parc de més extensió de Catalunya. *Parada al mirador, amb vistes al parc i a la Serra del Cadí.  *Sant Joan de l’Erm. *Visita del poble de Vilamitjana del Cantó, perdut en mig del bosc, amb carrers ben curiosos i amagats, d’origen medieval.

reloj[1] Dia sencer exterior d’Andorra        |      Consultar preu/ museus / dinar restaurant o picnic